Brezplačna poštnina za nakupe nad 85 EUR

Draga prijateljica Dotice,

Uresničila sem tvojo in svojo veliko željo. 

V preteklih letih, ko sem snovala izdelke za naše sončke sem vas ničkolikokrat slišala reči: “Joj, ko bi obstajala odeja iz tetre tudi za odrasle!” 

In zdaj obstaja. Zasnovala sem luksuzno mero mehkobe zate in zame. 

Nastale so odeje iz tetra, ki je skozi več tisočletno zgodovino znana, kot kraljevska tkanina, katere cena se je pogosto ujemala s ceno zlata. V starem Egiptu jo je uporabljala celo Kleopatra. 

Zdaj lahko v naši spletni trgovini naročiš razkošno veliko tetra odejo, pravšnjo za sprostitev ob dobri knjigi in čaju, počivanje pred televizijo, relaxiranju na vrtu, crkljanju z najdražjimi in dopustu. 

A od sedaj naprej ne bo pri Dotici nič več za najmlajše? 

Seveda bo. Ostajajo vaše najljubše odejice, slinčki, brisačke, krpe za umivanje iz tetre, ki jih lahko naročiš za svojega malčka ali podariš ob rojstvu.

Na voljo pa so tudi odejice za vaše ta večje, po katerih ste pogosto povpraševali..

Ker je tetra ODEJA posebna.

Po mesecih uporabe, po več pranjih in sušenjih, odeje navadno izgubijo nežnost in mehkobo. Izgubijo prijetnost. Kličejo po novi.

Čisto nasprotje je tetra ODEJA. Bolj kot jo pereš, bolj kot prijateljuješ z njo, bolj mehka je. Bolj tvoja in verjemi mi, povsod jo vzameš sabo.

Jaz temu rečem, da je popolna.

Tjaša, snovalka Dotice

Pred ODEJO je bila odejica.

O rojstvu in prvih korakih Dotice lahko prebereš v nadaljevanju…

Kako in kdaj se je rodila ideja za podjetje Dotica? Od kod vam inspiracija za tako izvirno ime?

 

Ideja se je rodila po pogovoru oziroma klepetu ob čaju z mojo dobro prijateljico, ki sedaj z družino živi v tujini, na Nizozemskem. Razpravjali sva o tem, kje se lahko v Sloveniji kupi izvirno slovensko darilo ob rojstvu otroka. Tako se je rodila ideja o Dotici. Ime Dotica izhaja iz besede dota – popotnica otroku. Tudimo se, da so takšni tudi naši produkti (naravni materiali, ročno izdelani v Sloveniji), zato je naš moto: ”Naravno, ročno in slovensko.” Popotnica, ki ostane v trajnem spominu in ni samo potrošni material.

 

Je k temu, da ste se podali na samostojno podjetniško pot, pripomoglo tudi dejstvo, da ste sami mamica? Ste med nosečnostjo in po njej mogoče pogrešali takšno ponudbo?

 

Res je, da sem tudi sama mamica, vendar je moj sin Maks sedaj, ko sem se podala na samostojno poslovno pot že pravi najstnik (haha). Če sem iskrena, se ob njegovem rojstvu nisem ukvarjala s ponudbo za novorojenčke. Takrat sem bila v čisto drugih vodah, zaposlena mamica v eni izmed slovenskih bank, kjer sem prav tako uživala v svojem delu in se ukvarjala predvsem s ponudbami stanovanjskih kreditov.

 

Kakšni so bili vaši poslovni začetki? So bili v skladu s sanjami, ki ste jih želeli uresničiti?

 

Lahko rečem, da sem še vedno na začetku, saj je Dotica začela ponujati svoje produkte pred letom dni in dejansko si nisem predstavljala, da so lahko začetki tako težki. Postaviti svojo spletno trgovino in jo promovirati na pravi način, je bil zame precej velik zalogaj, tako časovno kot finančno, saj nisem imela potrebnega znanja, predvsem ne v marketingu. Zato, da se prebiješ med vso konkurenco na trgu, da te ljudje opazijo, da sploh izvedo da obstajaš, je potreben čas. Znanje pa je ključ do uspeha v tem. Poleg znanja še vztrajnost in da se držiš svoje poti. Nikoli ne boš prav zares vsem ustregel in tako je prav. Slediti je treba sebi in uživati v tem, kar počneš. Moja želja je, da stranke prepoznajo, da je vsak izdelek narejen z ljubeznijo. Želim si tudi, da ostane trajen spomin. Kot sem že omenila, sem bila pred tem 20 let v bančništvu in zelo rada sem delala z ljudmi. Sedaj moram drugače predstavljati podjetje, in sicer prek spleta, kjer ni osebnega kontakta z ljudmi. In takšen stik zelo pogrešam …

Kje si lahko vsi, ki jih vaša ponudba zanima, pogledajo pester nabor izdelkov Dotica?

 

Najdete nas na spletni strani www.dotica.si, prav tako smo prisotni tudi na zelo priljubljeni tuji platformi Etsy na naslovu www.etsy.com/shop/dotica. Spremljate nas lahko vsakodnevno tudi na Instagramu in Facebooku. Prav tako imamo za člane družine Dotica mesečni novičnik, ki ga pošljemo po mailu in vsak mesec v njem najdete novosti in seveda kakšen popust. Brezplačno se lahko pridružite družini Dotica na naši spletni strani. 

 

Nam lahko razkrijete, kakšne načrte snujete za prihodnost? Kam bo poneslo Dotico in vas kot njeno idejno vodjo?

 

Idej imamo ogromno, načrtov tudi, a za enkrat naj to ostane še skrivnost. Vsekakor pa jih bomo z veseljem in pravočasno delili z vami na vseh zgoraj omenjenih povezavah. Za enkrat lahko povem le to, da bomo (seveda na pobudo strank) dodali v ponudbo tudi personalizacijo. Na povpraševanje oziroma željo stranke izvezemo tudi ime otroka na izbrani artikel (odejico, brisačko, rutko in ninico). Naša želja je, da se predstavimo tudi osebno, zato upamo, da se bomo lahko kmalu predstavili tudi na kakšnem sejmu ARTish oziroma kje drugje. O vsem vas bomo seveda obveščali sproti, zato nas spremljajte še naprej.

Obišči trgovino