Brezplačna poštnina za vse nakupe nad 85 EUR

Svetujemo vam, da pred uporabo naše spletne trgovine in nakupom preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.dotica.si , pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pogoji poslovanja so veljavni od 12.2.2020 Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.dotica.si

Osnovni podatki o ponudniku

TRR: SI562900 0005 3163 811 (UniCredit banka Slovenija d.d.)
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 8600481000
SKD: G47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu
E-mail: tjasa@dotica.si
Telefonska številka: +386 40 416 077

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.dotica.si, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Dotica je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje dotica, Marko Gruškovnjak s.p., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno trgovino, torej kupec.

Potek naročila

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

Spletna trgovina Dotica si pridržuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, kljub temu, da je objavljen v spletni trgovini Dotica

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki, količine in cene, ki jih je kupec izbral. O morebitni spremembi naročila oziroma preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-mail naslov tjasa@dotica.si , kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Lastnosti izdelkov

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede možnega barvnega odstopanja). Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov.

Cene

Vse cene na spletni strani www.dotica.si so v evrih. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oziroma ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si podjetje dotica, Marko Gruškovnjak s.p. prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino.

Podjetje dotica, Marko Gruškovnjak s.p. ne odgovarja za morebitne slovnične, tipkarske ali druge napake v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena. V kolikor pa sami opazite kakršnokoli napako Vas prosimo, da nas o tem obvestite. Z največjim veseljem bomo napako odpravili.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo.

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače!

Načini plačila

V spletni trgovini www.dotica.si omogočamo:

 • Plačilo po predračunu oziroma nakazilo na TRR.
 • Stripe – spletni servis za varno plačevanje s kreditnimi karticami

V primeru plačila po predračunu, boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki za izvedbo nakazila. Dokler ne prejmete elektronskega sporočila z vsemi podatki o nakupu, kupnine ne nakazujte. Rok plačila predračuna je tri (3) delovne dni po oddaji naročila. Naročilo bo odpremljeno v roku dveh (2) delovnih dni po prejemu plačila na TRR ponudnika. Po poteku roka za plačilo, ponudnik več ne jamči rezervacije za naročene izdelke.

Odgovornosti kupca

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih (8) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Odprema blaga

Izdelki objavljeni v spletni trgovini www.dotica.si se v večini delajo sproti po naročilu in plačilu, v omejenih količinah pa so nekateri izdelki tudi na zalogi. Podatki o zalogi blaga veljajo za delovne dni. Kljub konstanemu preverjanju in usklajevanju zaloge se lahko zgodi, da določenega izdelka vseeno ni na zalogi oz ga ni mogoče izdelati. V tem primeru vas bomo nemudoma obvestili o dobavljivosti izdelka.

Rok odpreme izdelkov na zalogi je običajno od enega do treh dni od prejema plačila. V primeru, da izdelka ni na zalogi in ga je potrebno izdelati je rok odpreme izdelka od 3-5 delovnih dni. V primeru vezenja na izbrani izdelek, se rok dostave lahko podaljša do 3 delovne dni. V kolikor bo rok dostave daljši, Vas bomo o tem obvestili v naslednjih 48-ih urah na Vaš elektronski naslov.

Dostava znotraj Slovenije

Izdelke na zalogi pošiljamo VSAK DELOVNI DAN (izjeme: bolniška odsotnost, nega ali dopust). Dostavo za spletno trgovino www.dotica.si opravlja Pošta Slovenije. Stroški dostave po Sloveniji preko Pošte Slovenije so v skladu z vsakokrat veljavnim cenikom Pošte Slovenije in trenutno znašajo od 3,50 EUR do 4,50 EUR in jih plača kupec .

Strošek poštnine z drugo dostavno službo ali s hitro pošto, na željo kupca, bo obračunan po aktualnem ceniku izbrane dostavne službe. Strošek dostave bo zaračunan in navedeni v sporočilu ob naročilu in računu za izdano blago in jih poravna kupec skupaj z zneskom naročila.

Osebni prevzem

Izdelke, naročene v spletni trgovini, lahko prevzamete tudi osebno na naslovu Katreževa pot 31, 1231 Ljubljana Črnuče, vendar le po predhodnem dogovoru. Ko je naročeno blago pripravljeno za prevzem in račun plačan, vas o prevzemu obvestimo preko elektronske pošte.

Dostava v tujino

Mednarodni dobavni rok za artikle na zalogi je običajno 2-10 delovnih dni znotraj Evrope. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša. Dobavni rok je lahko daljši v državah s carinsko upravo.

Cene za različne države po Evropi se natančno izračunajo ob naročilu.

Naročila

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec preko elektronske pošte oziroma v paketu prejme pogodbo (račun).

Zavrnitev naročila

Podjetje dotica, Marko Gruškovnjak s.p. si pridržuje pravico zavrnitve naročila za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V primeru, da je kupec že nakazal vso kupnino po predračunu, mu le to nakažemo naslednji dan.

Vračilo blaga in pravica do odstopa od nakupa

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-mail tjasa@dotica.si , da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Povratna pošiljka vrnjenega izdelka mora biti oddana v roku nadaljnjih 30 dni od oddanega sporočila na sedež podjetje dotica, Marko Gruškovnjak s.p., Katreževa pot 31, 1231 Ljubljana Črnuče. Neposreden strošek vračila blaga predstavlja edini strošek kupca v zvezi z odstopom od pogodbe. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Vrnitev prejetega blaga ponudniku, v roku za odstop, se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk.

Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti nošeno, prano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne.

Po prejemu blaga (v kolikor ustreza napisanemu v zgornjem odstavku) skladno z zakonom (najkasneje v 15 dneh po prejemu vrnjenega izdelka) kupcu vrnemo kupnino. Ob vračilu mora kupec posredovati ponudniku tudi račun, osebne podatke ter TRR kamor želi, da se izvrši plačilo. Ponudnik ni dolžan vrniti stroškov, ki so nastali kupcu zaradi pošiljanja. Potrošnik se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnika hkrati z vračilom blaga.

Izdelkov, narejenih po meri, po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati, ravno tako ni mogoče vrniti personaliziranih izdelkov (vezenje)!

Preklic naročila

Oddano naročilo lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o odpremi blaga. Preklic naročila je možno izvesti le na tjasa@dotica.si ali + 386 040 416 077. Ob preklicu mora kupec obvezno navesti naslednje podatke:

 • številka naročila,
 • ime in priimek kupca,
 • naslov kupca.
Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

V primeru predplačila velja, da ponudnik od trenutka oddaje pošiljke, z naročenimi izdelki, Pošti Slovenije ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, in sicer pošiljko nese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot jo je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. O tem obvesti tudi ponudnika na kontaktni e-mail tjasa@dotica.srcna-spletka.com ali po telefonu na +386 040 416 077.

Varstvo osebnih podatkov in varnost spletnega poslovanja

Ponudnik se obvezuje, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta www.dotica.si v celoti hranjeni, varovani in obdelovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki in analitika
 • Required cookies
 • Analytics cookies

Ko obiščete našo stran, se nekatere informacije shranjujejo, ki so načeloma anonimne, in se načeloma ne nanašajo na vašo indentiteto. To so sledeče podrobnosti

 1. vaš IP ali proxy IP serverja
 2. osnovne informacije o domeni
 3. vaš internetni ponudnik včasih shranjuje zadeve, odvisno od konfiguracij vaše povezave.
 4. datum in ura vašega obiska strani
 5. dolžina vašega obiska
 6. strani katere ste dostopali
 7. mesečni dostop do strani
 8. velikost dostopanega dokumenta
 9. stran s katere ste prišli do naše strani
 10. operacijski sistem katerega uporabljate
 11. Občasno lahko uporabljamo oglase za tretje osebe, ki prikazujejo oglase na podlagi predhodnih obiskov nekaterih spletnih mest. Te oglaševalske družbe uporabljajo piškotke za anonimno zbiranje podatkov. Te
Osnovni piškotki strani

To so nujni piškotki, ki so potrebni za delovanje strani

Ime piškotka Namen Stran Potek
anps_popup Se uporablja za odpiranje popup okna ko se stran osveži. Anpsthemes 1 hour
anps-cookies-analytics Se uporablja za preverjanje, če je uporabnik sprejel piškotek za analitiko. Anpsthemes 2 years
anps-cookie-notice Se uporablja za zapiranje obvestila za piškotke. Anpsthemes 2 years
Oglaševanje piškotkov tretje strani

Sledeči piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij, kako obiskovalci uporabljajo stran.

Ime piškotka Party Poteče / Max starost
_fbp Facebook Analytics 3 mesece
_ga Google Analytics 2 leti
_gid Google Analytics 24 ur
_gat Google Analytics 1 minuta