Nekaj podrobnosti o nastanku kolekcije

Ne zamudite nove bogate ponudbe edinstvene kolekcije DOTICA!

To informacijo preprosto moram deliti z vami, dragi člani družine Dotica. Po številnih večurnih sestankih, večmesečnih načrtovanjih, mnogih skicah, zamislih, potovanjih in izbiranju materiala, vam lahko ponosno pokažemo našo novo kolekcijo, ki je narejena z bolj drznimi vzorci, predvsem pa s polno ljubezni do naših največjih zakladov, otrok.

Izjavi mojih dveh srčnih šivilj, predvsem kolegic

Pot do izpolnitve načrta in zamisli ni bila preprosta. Dneve in noči sem sedela in si pulila lase, kaj ponuditi, da bo drugačno od masovne ponudbe. Šivilja, s katero sodelujem, je iskreno dejala, da od moje ideje do izvedbe ni recepta. ”Kdaj pa kdaj naredim prototip in se ji takoj usede v srec. Je tip človeka, ki ima poseben okus in prav ji dam, da od tega ne odstopa. Čeprav so mnenja včasih drugačnam, vsaj pri določeni kombinaciji različnih materialov tudi sama ekperimentiram in se spustim iz cone udobja. Izdelava kroja in prototipa je res lahko dolga. Če lahko izdelek načeloma izdelam v pol ure, pa lahko tovrstnega šivam tudi šest sedem ur … z vso različno kombinacijo materialov. Tjaša res malokrat zagrabi in vzljubi izdelek že na prvi pogled. Že nekajkrat sem se uštela in takoj po potrditvi začela izdelovati kolekcijo, a se ni izšlo … Tako da sedaj vedno počakam, da prespi, in je končna potrditev res končna. Seveda vse poteka ob ”brainstormingu” in odlični kavi …” Ročno šiva vse izdelke Dotica še ena pridna mravljica. ”Tjaša je zelo srčna oseba, ki ji možgani delajo 25 ur dnevno in vsak dan bi imela nekaj novega (včasih tudi neizvedljivega). Vedno išče nove ideje, kroje, materiale, tako da mi kot šivilji v njeni družbi nikoli ni dolgčas. Dotica ponazarja tisti prvi stik z dojenčkom in mamico po porodu, zato so sami materiali skrbno izbrani. Všeč mi je, da je Tjaša v to celotno zgodbo vključila tudi izdelke, ki lahko ”pocarkljajo” mamo, ki si to sigurno zasluži.”

Z vami moram deliti tudi izjavo mamice, ki me osrečuje in navdihuje

Kot vsaka podjetnica, sem tudi jaz tuhtala in se spraševala, ali sem se prav odločila. Toda že po nekaj dneh sem dobila potrditev, da gre Dotica v pravo smer.  ”Globoko spoštovanje za pogum. Vas ne poznam, a se v vaših izdelkih in sodelovanju pri nakupu začuti iskren pristop v želji po najboljšem za otročke in mamice. Tega pa danes tako manjka, v tej poplavi materializma in velikih korporacij. Trdno verjemite vase, v svoje poslanstvo in ko bo najtežje, se vam bodo odprle nove poti. Verjamem, da vam bo v prihodnje uspelo narediti še večji prodor. Hvala, ker se trudite v tem norem svetu,” me je s svojim zapisom do solz ganila zadovoljna mamica, ki je za svojega sončka izbrala izdelke Dotica, ki so jih zašile pridne slovenske roke.

Inspiracija za novo kolekcijo

Kolekcija je nastala po mojem navdihu. In če boste sedaj zasledili odejice, slinčke, tetra plenice in ninice v določenem vzorcu in barvi, ni nujno, da bo tako vso sezono. Naša kolekcija se bo spreminjala, ne bo ostala enaka vso jesen in zimo, zato redno spremljajte naše objave na Facebooku in Instagramu, kjer vas bomo takoj obvestili, ko bo moja nova ideja obrodila sadove.

Četudi smo prej poskušali na trg ponuditi izdelke v živih barvah, jih le-ta ni sprejel, zato ostajamo zvesti svojim koreninam. Dotica so in bodo zemljske, pastelne in nežne barve, ki delujejo na nas in dojenčka zelo pomirjajoče. In ja, prav imate. Naši izdelki nastajajo na slovenskih tleh, a v njih se skriva po vsem svetu priljubljen skandinavski slog, ki se odlikuje po čistosti, preprostosti in nežnosti.

Prisluhnili smo željam številnih mamic in nadaljujemo z našo filozofijo, da na naših izdelkih ne boste zasledili ”otročjih” vzorcev, temveč trendovske oz. takšne, po katerih je največje povpraševanje tudi izven slovenskih meja. In ker sem velika ljubiteljice narave in najbolj plodne ideje se mi v glavi porodijo na sprehodih, boste na izdelkih Dotice opazili drobne rože, rastline, veje, liste … ki bodo v vas prebudili občutke zasanjanosti. Ko boste z odejico, posuto z nežnimi rožicami, pokrivali dojenčka,  vas bo preplavil občutek topline in mirnosti. Odpluli boste v domišljijski svet in si pričarali tiste prijetne doživljaje, ki se vam zgodijo samo, ko ste daleč od ponorelega sveta v objemu neokrnjene narave. Kar naenkrat boste zaslišali, kako se potok igra s kamenčki in kako veter igra prekrasno melodijo okrog vaših ušes. Kar naenkrat boste pred sabo imeli ogromno jaso, ki vas bo vodila k razigranosti. Na nekaterih izdelkih boste zasledili tudi motiv živalic, ki vam bodo pripovedovale svojo zgodbo … Minimalističen videz izdelkov bo oddajal pozitivno energijo, začinjeno z brezmejno ljubeznijo.

Novo v ponudbi

Tetra pleničke

 O, seveda slišimo, vidimo in vemo. Nepogrešljiva je takoj po rojstvu tetra plenička. V vozičku, posteljici, naročju, igralni podlogi, stolčku za hranjenje, kopalni kadi, previjalni mizi … Vedno in povsod spremlja dojenčka pri odkrivanju in doživljanju širnega sveta. Za male korenjake smo zato pripravili vpojne, mehke in moderne tetra pleničke, dimenzije 60×60 cm, izdelane iz visokokakovostnega materiala – muslina. Tudi na pleničkah boste zasledili motive iz rastlinskega in živalskega sveta.

V čem se razlikujejo izdelki Dotice od drugih?

Hm, to je dobro vprašanje, ki me vodi skozi celotno Dotičino pot. Vzamem si čas, raziskujem barve, vzorce, materiale … nič ne nastane od danes na jutri. Ne grem z glavo skozi zid, ker ne želim, da se naša kolekcija izgubi v množici podobnih. Za dojenčke želim ponuditi le kakovostno in najlepše. Moj princip dela ni ta, da se zaletim v prvo prodajalno, zato da kupim material in da potem šivilji en dva tri sešijeta izdelek. Tega preprosto pri meni ne boste zasledili, kot sta vam že zaupali moji tesni sodelavki v zgornjih vrsticah.

Veliko, ampak res veliko se vsak dan pogovarjam z mamicami in poskušam ustreči njihovim željam in potrebam njihovih otročkov.

Cilj Dotice ni samo narediti in prodati. Cilj so izdelki, ki so drugačni, nevsakdanji, bolj unikatni, ki jih ne srečate za vsakim vogalom, predvsem pa prijazni otroški koži, saj ne vsebujejo dražečih elementov.

Izjemno pomembno mi je, da se vsi izdelki skrbno hranijo, da jih ne skladiščimo v gromozanskih skladiščih. Ne transportiramo iz tujih dežel, zavite v plastiko, nastanejo v mali šiviljski delavnici v Sloveniji in potujejo naravnost domov k vam. Izdelki nastajajo sproti in razveseljujejo mini korenjake po vsem svetu. Tako boste lahko danes srečali dojenčka, zavitega v odejico Dotica, v Sloveniji, Švici, Nemčiji, Bosni in Hercegovini … V enem letu in pol smo si med potrošniki zgradili veliko zaupanje, zato ”drvimo” z njihovo pomočjo naprej in kljubujemo težkim časom za poslovanja.

Deli naprej

Facebook
LinkedIn

Pridruži se družini dotica

Vabim te, da se pridružiš Družini Dotica in ne zamudiš uporabnih nasvetov in seveda ekskluzivnih ponudb.

Seveda bomo veseli, če boš z nami delila simpatične fotografije z našimi izdelki in povabila v naš družinski krog nove člane.

Ko se včlaniš ti pošljem kodo za popust, ki velja za prvi nakup.

Hvala, ker si z nami.

S prijavo se strinjaš, da boš občasno prejela e-poštna sporočila s koristnimi vsebinami za starše novorojenčkov, občasno pa tudi sporočila z marketinško vsebino.