Our little Dotica is now available worldwide

Obdarovanje

Kako kupiti darilo, ki pusti “VAUUUU« vtis?

Ste tudi vi med tistimi, ki z nakupovanjem daril odlašate do zadnjega?
Vmes vam sicer pade sto idej, vse po vrsti zmagovalne, a ko se bliža ta veseli dan obdarovanja oziroma dan D, pa nenadoma vse dobre ideje izpuhtijo,
ostane le še kakšna instant rešitev.

V prevodu: zgrabi, kar ti tisti trenutek pade na pamet.
Ok, to je bolj slab izhod v sili. Da se vam to ne bo zgodilo,
vas bomo popeljali čez trike in nasvete obdarovanja,

kako pustiti super vtis z nakupom najboljšega, enkratnega in »uvauuu« darila.

Obdarovanje z ljubeznijo ali kar tako…

Ko se bližajo prelomni datumi, pa naj gre za okrogle obletnice, zaključek šolanja, prihod novega člana v družino, so vsi sorodniki in prijatelji na trnih. Tradicija veleva, da se za res posebne dogodke podari posebna in unikatna darila. Enostavno ne morete priti na obisk z rdečo vrtnico in bonbonjero če sestra, hčerka, prijateljica pričakuje novega družinskega člana, ne?!
Da zadevo čimprej odpikamo, se ponavadi vsi zapodimo do prve trgovine z otroškimi oblačili in tuhtamo, kako velik bo novorojenček ob prihodu na svet

Pa dajmo tole vzet…

Hmmm… kupiti tisti najmanjši kompletek številka 56 za prva dva meseca, ali raje številko 64, ker…mogoče bo pa dojenček malce bolj okrogel (po očiju) ali ker ima nosečnica reees velik trebuh. Nato pade hitra odločitev: dajmo, kupimo raje na zalogo, tako bo lahko otročiček kompletek nosil zdaj (če bo po očiju) ali pa čez šest mesecev.
No ja,…čisti kiks: čez pol leta bo toplo, aktualna bo drugačna garderoba in zimski kompletek bo šel – nerabljen in zapakiran – v pozabo. Po pravici povedano bo verjetno romal na Bolho ali pa šel v dar kakšni drugi nosečki…
Skratka zelo je pomembno, da si vzamemo čas in razmislimo, kaj podariti. Sploh, ko gre za bodočo mamico, tudi očka nenazadnje, saj podarjate celotni družini, kajne?!
In tukaj imate res veliko časa za premišljen nakup: vsaj nekaj mesecev, da temeljito preverite ponudbo in izberete trajnostno. Pameten nakup bo vaše super uporabno darilo postavil na prvo mesto »lestvice najboljših daril«.
Torej čokolado in rožo takoj črtajte s seznama, no razen če boste oboje podarili bodoči babici. Potem primaknite še kakšen dinar za kakovostno vino za dedka.

Ne bodite skopuhi

Nakupa darila z vtisom (beri s trajno in spominsko vrednostjo), se lotite, kot bi kupovali avto. Morda se zdi na prvi pogled nenavadna povezava, v resnici pa ima nekaj skupnih točk: kakovost, vzdržljivost, dober izkoristek, vizualna všečnost, nizki stroški porabe, le da gre za »drugačnega voznika« in mehkejše materiale.
Pri izbiri avta za vse naštete kakovosti gotovo ne boste skoparili, in to imejte v mislih tudi, ko boste kupovali unikatno darilo za dojenčka. Kakovosten izdelek ni poceni, saj je toliko več vredna njegova uporabnost in trajnost.
V bistvu s pravo izbiro darila podarimo prav to: kakovosten produkt, ki ga bodo v družini z veseljem uporabljali morda celo več generacij in ga priporočili tudi prijateljem.

Naj bo darilo uporabno

Se vam je že posvetilo? Darilo naj bo uporabno takoj, torej, od prvega dne. Kaj otrok potrebuje vsak dan (poleg hrane in izdatne doze ljubezni ter crkljanja)? Kopanje in dober spanec. Pomislite: novopečena družinica bo štručko prinesla iz porodnišnice domov ovito v… vašo dekico. Prvi sprehod… z vašo dekico. Obiski pri sorodnikih, pregledi pri pediatru…z vašo dekico.
Enako velja za kopalni plašček, eden najbolj uporabnih daril od prvega kopanja dalje. Torej z nakupom dekice ali kopalnega plaščka zagotovo ne morete zgrešiti.

PS: se še spomnite kompletka, ki bo čez dva meseca premajhen?!