Our little Dotica is now available worldwide

Vse o odejicah

Vsak dojenček nujno potrebuje hrano, plenice in ninico 👶

Kaj pa je nepogrešljiva stvar št. 4 ?

Zveni kot kviz, v resnici pa četrti predmet dopolnjuje vaš oziroma malčkov 24-urni delovnik. Ja seveda, tukaj so še peti, šesti in ostali nujni predmeti, ki jih družina potrebuje za »osnovno rokovanje z dojenčkom«. Ampak brez četrtega ne gre. Ponavadi ga bodoča mamica dobi od babice, prijateljic na »baby shower« ali pa ga z ljubeznijo izbere sama. Četrti najbolj zaželen oziroma kar obvezen predmet v življenju vašega otroka je…ODEJICA. Jep. Če ste pomislili, da je kakršen koli kos domače »deke s kavča« dovolj dober za novo štručko, raje pomislite še enkrat. Ali bolje – berite dalje:

Varnost na prvem mestu

Pri nakupu odejice je potrebno upoštevati: kdaj je za otroka varno imeti odejico, velikost in debelino odejice ter vrsto tkanine in obrobo. Tkanina odejice prav tako lahko vpliva na njeno varnost. Odeje iz naravnih tkanin, kot je bombaž, tetra ali muslin, so za malčke boljša izbira kot debele, sintetične odeje. Pri uporabi vedno pazite, da odejica ne bo postavljena višje od nivoja otrokovega prsnega koša in zataknjena okoli ležišča v posteljici.

Velikost JE pomembna

Otročiček je droben. Naj bo njegova odejica temu primerna. Zakaj? Spet: zaradi varnosti, pa tudi udobja. Večje, težke odeje lahko čisto zares ogrozijo otrokovo življenje. Zato imejte v mislih, da v zibko ali majhno posteljo sodi majhna odejica, primerna velikost je cca 70 x 90 centimetrov. Odejica mora biti zračna, a hkrati dober toplotni izolator. Mimogrede: temperatura v otroški sobi naj bo me 20 in 22,2 stopinji Celzija. Najboljša izbira so odejice iz naravnih ECO materialov, saj ne dražijo otroške kože, hkrati pa so na otip prijetno mehke.

Cufasto, puhasto, kosmato… ne, hvala

Nič nimamo proti drobnim vzorčkom in pisanim barvam, močno pa odsvetujemo, celo prepovedujemo kosmate odejice, take z dolgimi vrvicami, kitami ali trakci ob robovih, saj se lahko otrok zaduši (pa smo spet pri varnosti). Izberite raje tiste z majhnimi, všečnimi, a nemotečimi obrobami, ki odejico vizualno popestrijo. Izbira ročno izdelanih odejic je pri nas res unikatna, predvsem pa ne delamo kompromisov pri izbiri tkanin. Vse odejice so večsloje, izdelane iz različnih kombinacij ECO materialov: mehka tetra, 100% bombaž-poplin in bombažni jersey, vse zato, da ustvarimo najmehkejši dotik na dojenčkovi občutljivi koži.

 

Ena je premalo…

Ena za v zibko / posteljico, ena za v voziček, ena pa gre v pralni stroj. Pa mogoče še ena za babico. Odejic ni nikoli preveč. Pomislite: potrebovali jo boste več let in to praktično vsak dan: spanje, previjanje, ljubkovanje. Nekatere postanejo priljubljene ninice in jo raziskovalni malčki nosijo s seboj kot najboljšo trofejo. Pst…za mini trofeje priporočamo dotica.si ninice https://dotica.si/izdelek/ninice-bani/. Res so srčkane. Verjetno se strinjamo, da je dekica zelo pomemben predmet št. 4. Zdaj, ko smo to odkljukali, vam predstavljamo predmet št. 5. Tudi zelo pomemben. Praktično nepogrešljiv. Že veste kateri? Povemo kmalu. 😉